Ilkom UNNES Jalin Kerjasama dengan Universiti Malaysia Pahang

Pimpinan Jurusan Ilmu Komputer bersama dengan pimpinan FMIPA UNNES melakukan lawatan ke Fakulti Sistem Komputer dan Kejuruteraan Perisian (Faculty of Computer System and Software Engineering - FCSSE), Universiti Malaysia Pahang (UMP) untuk menindaklanjuti program kerjasama yang ditandai dengan penandatanganan MoA. Dalam kegiatan tersebut, baik dari pihak UMP dan Ilkom UNNES memaparkan beberapa peluang kerjasama yang dapat dilaksanakan oleh kedua belah pihak. Beberapa potensi kerjasama yang telah disepakati kedua belah pihak diantaranya adalah transfer kredit untuk mahasiswa S1, joint international conference, joint research, dan peluang kuliah S2/S3 bagi mahasiswa dan dosen dari Jurusan Ilkom.
Dalam kesempatan itu pula, rombongan dari jurusan ilkom juga mendapatkan kesempatan melihat beberapa laboratorium yang dimiliki oleh FCSSE UMP. Kunjungan di UMP itu diakhiri dengan kegiatan colloquium yang diisi oleh Zaenal Abidin, Ph.D yang mengusung tema tentang Embracing Education 4.0: Promoting Technology dan Technical Skills Through Online Learning Community.

Ditulis pada 11 Juli 2019 11:55:50. Terakhir diperbarui 11 Juli 2019 11:55:50